Grön kärlek till alla hjärtans dag – PBX lanserar Tånghjärtan från havet

Den mest kärleksfulla dagen på året, alla hjärtans dag, närmar sig med stormsteg. Med ambitionen att bli framtidens mest hållbara convenience lanserar PBX geléhjärtan gjorda på tång – för alla med hjärtat på rätt ställe. Tånghjärtana är framtagna av Sveriges Mästerkock-vinnaren Christin Kashou och kommer att säljas i PBX-butiken i Albano på kärlekens dag den 14 februari.

Visa din kärlek - Säg det med tång.

PBX är Reitan Convenience Living Lab med ambitionen att bli framtidens mest hållbara convenience. På alla hjärtans dag den 14 februari släpper PBX geléhjärtan gjorda på svensk tång från kosterhavet och agar agar – en helt och hållet vegansk produkt som testats fram av Sveriges Mästerkock-vinnaren Christin Kashou.
– Det har varit väldigt roligt men också utmanande att labba fram Tånghjärtan från havet, vår version av det klassiska geléhjärtat som både följer strikta hållbarhetskriterier och samtidigt är innovativt och kul. Vattenlevande alger som tång är ju inget som normalt används i godis eller geléhjärtan, men det kanske kan bli det nya på framtidens godishyllor, säger Christin Kashou, vinnare av Sveriges Mästerkock 2021.
Med PBX vill man testa, utmana och prova sig fram för att hitta nya vägar till hållbara val. I PBX-butiken i Albano i Stockholm finns ett noga utvalt sortiment anpassat efter kundernas behov och planetens gränser. Både konceptet och produkter testas utifrån tuffa hållbarhetskriterier som, om de fungerar bra, tas ut till Pressbyrån och 7-Elevens butiker för att på det sättet kunna driva en hållbar omställning i hela verksamheten.
– Inom vårt living lab PBX vill vi ständigt hitta nya vägar för framtidens convenience. Inför årets alla hjärtans dag har vi labbat med det klassiska geléhjärtat och hittat en vegansk variant i en grön tappning med tång från kosterhavet. I år tycker vi att kärleken ska vara grön och om våra kunder håller med kan alla hjärtans dag framöver vara kärleksfullt och grönt samtidigt, säger Lennart Schultz, Marknadschef på Reitan Convenience i Sverige.
Flera lärdomar och produkter från PBX har redan idag tagits vidare till Pressbyråns och 7-Elevens cirka 400 butiker. På sikt är ambitionen att resultatet av RCS undersökande hållbarhetsarbete ska tas vidare till de övriga sex länder som Reitan Convenience är verksam i.
Tånghjärtan från havet är framtagna av Christin Kashou och Eliot Banks, och kommer finnas tillgängliga i begränsad mängd i PBX butik i Albano från den 14 februari 2023.