"Det här är bara början"

Är du nyfiken på att veta mer om PBX och vad som händer bakom spakarna? Häng med på en kort intervju med Michelle Isberg, som driver vår PBX-butik. Hon tar gärna en hållbar kardemummabulle, och hoppas på ännu fler PBX-butiker i framtiden. 

Hej Michelle! Hur har ditt första ett och ett halvt år med PBX varit? 

Första året har varit otroligt! Det har gått så fort, varit väldigt lärorikt och utvecklande. Jag hade förväntat mig att lära mig mycket, men inte att jag också skulle utvecklas på ett personligt plan.

Det låter spännande. Hur menar du då? 

Jag har lärt mig så mycket om olika branscher. Kakaoindustrin till exempel, och kaffet. Vi har bland annat fått besöka Lykke kaffegårdar och fått lära oss om hela produktionskedjan för deras kaffe. Allt det har gjort att jag känner mig så stolt över de produkter jag säljer. Det är coolt att få vara med och sätta press på branschen. 

Hur väljer ni vilka produkter som ska säljas hos PBX? 

Det ligger väldigt mycket jobb bakom. Vi har nära kontakt med våra leverantörer och jobbar hårt hela tiden för att välja rätt. I början var det till och med svårt att hitta några produkter alls som kunde fylla de hårda hållbarhetskrav vi satt upp. Extra svårt var det inom hygien och städ, där finns det ofta mycket kemikalier och palmolja. Ett annat utmanade område i vår bransch har varit spårbarhet och transparens.

Vad tycker kunderna om butiken?

Den feedback jag får är att dom älskar PBX! En del blir förvånade över att vi tillhör samma familj som Pressbyrån och 7-Eleven, medan andra känner igen sig. Vi har ett gäng stammisar som kommer in dagligen, dom älskar oss och våra produkter.

Hur ser framtidsplanerna ut? 

Jag ser väldigt ljust på framtiden och är jättetaggad. Vi ligger rätt i tiden med PBX, unga blir mer och mer medvetna i allt från konsumtion till värderingar. 

Jag hoppas att vi kan öppna fler PBX-butiker. För att nå ut till fler och kunna testa idéer från vårt living lab på en större målgrupp innan det förs ut till våra storasyskon Pressbyrån och 7-Eleven. Det här är bara början.

Till sist – har du några egna favoriter i PBX-butiken? 

Självklart! Vår egen kardemummabulle, för den är som en kram! Tony’s chocolonely som är världens godaste chokladkaka. Förstås också kaffet från Lykke, och en hallonkombucha från Kultures.