REGNSKOGEN

Viktiga bönor och blad

Världens regnskogar står inför många jätteutmaningar, och det är inte utan att man undrar om det håller på att gå åt skogen för regnskogen. Det fina i kråksången? Att det inte är kört!

Ett ekosystem i rubbning

Skövlingen av tropisk regnskog är ett jättestort problem och drivs av den globala efterfrågan av vissa specifika råvaror som till exempel palmolja, kaffe, kakao och sojabönor. Bland annat leder det till förlust av biologisk mångfald, att människor tvingas bort från sina hem och eftersom regnskogen blir mindre till ytan absorberar den mindre koldioxid. Som tur är, finns det fortfarande hopp!

Mycket av det vi äter och dricker i vår vardag kommer på olika sätt från regnskogsområden, och även om vi försökt undvika onödiga avstånd gäller det såklart även delar av vårt sortiment på PBX. Därför är det viktigt för oss att vi fattar  beslut som kan bidra till att minska skövlingen av regnskog.

Skövlingen av regnskogen är starkt förknippad med vår matkonsumtion och den globala efterfrågan på produkter

Vi vill göra det enkelt att välja rätt

På PBX har vi som ambition att göra det lättare för dig att välja rätt genom att erbjuda ett sortiment som är bra för både dig, vår planet och samhället. Till exempel har vi därför valt att inte sälja några produkter som innehåller palmolja, som i dagsläget bidrar till skövling av regnskog i Sydostasien, och vår soja är Pro Terra- eller RTRS-märkt (Round Table on Responsible Soy). Vi har också valt ett riktigt gott (i dubbel bemärkelse!) kaffe från Lykke Kaffegårdar, som du kan läsa mer om här.

Får det lov att vara en chokladbit till kaffet?

Då har vi finfina alternativ från bland annat Malmö chokladfabrik och Rawchokladfabriken som delar våra värderingar och som jobbar med transparenta kedjor. Så att vi kan erbjuda dig en kiosk med gott samvete. Det tycker vi är framtidens convenience.

Det tycker vi är framtidens convenience.