KAFFE

Låt din kaffekopp göra skillnad

Vissa kan inte vakna utan det. Andra tar sin kopp på språng eller i gott sällskap. Vissa för att palla med, varva ner eller helt enkelt bara för att vara artiga. Japp, vi snackar förstås om kaffe.

Ett kaffedrickande folk

Trots att vi svenskar bara utgör en dryg promille av världens befolkning, dricker vi faktiskt en procent av den globala kaffeproduktionen. Vilket kaffe vi väljer har stor påverkan människor och natur i områden där kaffe odlas.

Därför samarbetar vi med Lykke Kaffegårdar

På PBX tar vi kaffe på största allvar. Vi vill att kaffet vi serverar ska vara supergott och så hållbart som möjligt. Vi letade efter ett gott kaffe som odlas av kaffebönder som har kontroll över sina egna gårdar och där det inte finns några mellanhänder.  Därför har vi valt att servera kaffe från Lykke Kaffegårdar, ett svenskt företag som äger sina gårdar tillsammans med kaffebönderna, helt utan mellanhänder. Där får plantorna växa i harmoni med djur, natur och insekter. Och i skuggan av andra andra träd, vilket gynnar den biologiska mångfalden och gör att det går åt mindre vatten. Bönderna får bättre betalt, naturen är glad och du får en riktigt god kopp kaffe i handen. En win-win-win-situation, helt enkelt!

Här kan du läsa mer om Lykke Kaffegårdar och hur de arbetar.

Psst! Självklart har vi även sett till så att kaffemuggen du tar med dig är helt återvinningsbar. Läs mer om det här!